петък, 29 април 2011 г.

Мечо Fizzy


Преди няколко дни след кратък набег с Ивко до Елшите си купих неочквано симпатични кртонени формички с мечето Fizzy. Когато се прибрах и ги разгледах на спокойствие много се зарадвах на сладурските картонени формички с меченцето, цветенцата и няколкото сърчица, които прекрасно щяха да се съчетаят с хартиите, които ползвам в момента. Реших първата картичка да бъде за малката Марие заради името на мечето (дълга история, но съм сигурна, че ще се оцени;) ). Теди беше много зает вечерта и вмето да скучая се захванах с картичката. Идеята е комбинация от две картички, видяни в списание, но изпълнението ми достави толкова голямо удоволствие, че след като я завърших и си легнах в 12 часа (ужасно късно за мен) ми трябваше време да се успокоя от вълнението, за да мога заспя.


вторник, 19 април 2011 г.

Три цвята


Когато видях предизвикателството на Тони си казах "Ето тук трябва да се пробвам!". Идеята да можеш да импровизираш, но в същото време да има и правила, които трябва да спазиш ми се стори страхотна! Исках картичката да бъде семпла. Оказа се и приятно трудно и почти като интересна математическа задача - трябваше да си напрегна мозъка как да комбинирам цветове, елементи и да не излизам извън правилата.
Тъкмо се бях засилила да си отпечатя кексчета за центъра на картичката и пресягайки се да взема маситлото осъзнах, че то е черно, а това добавя още един цвят към бялото синьото и зеленото, което вече си е нарушение. Трябваше да преосмисля всичко и да намеря друго решение. Сблъсках се и с проблем с белия маркер, който се оказа с твърде дебел връх, а нямаше как да го видя в магазина, тъй като беше запечатан. Направих няколко етикетчета с надис докато се получи прилично.
В крайна сметка стигнах до малките цветчета. Направих си достатъчно количество - с бял бордър, с втори бял слой отодлу, просто цветчета и се започна голямото редене. Изпробвах доста комбинации докато се спра на тази и общо взето половината време от правенето на каритчката отиде в редене на цветчета:)



Е, доволна съм все пак - мисля, че си решх задачата и беше страшно приятно!;) Ще участвам с нея в предизвикателството при Картичкофуриите

вторник, 12 април 2011 г.

Пеперуди

Картичката ми за Картичкофурийското предизвикателство Кръг в квадрат и пеперуда


Мастилото отново ме подведе с лошото си качество и се наложи да повторя на ръка някои елементи на печата. Крайно време е да си купя свястно мастило! Кръгчетата са изрязвани на ръка.